Ταυτοποίηση στις στοιχηματικές εταιρίες , Τι να προσέξετε

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Μάνος Οικονόμου

Μάνος Οικονόμου

Από μικρός στην πιάτσα ένα μόνο μοτο έχω πάντα στο μυαλό μου πριν παίξω...

Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Μάνος Οικονόμου

Latest posts by Μάνος Οικονόμου (see all)

Η ταυτοποίηση στοιχείων ή αλλιώς «γνωρίστε τον πελάτη σας» (KYC: Know Your Customer) , είναι μία αποτρεπτική διαδικασία για πολλούς παίκτες, απαραίτητη όμως για όσους αποφασίσουν να κάνουν συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο. Μέσω αυτής της διαδικασίας το κράτος υποχρεώνει τις εταιρίες να κάνουν ελέγχους για την ποιότητα και ακεραιότητα των πελατών. Σήμερα η ταυτοποίηση στοιχείων έχει αρχίσει κι εφαρμόζεται από όλο και περισσότερες εταιρίες σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να συνδιαλλαγείτε μαζί τους και φυσικά είναι απαραίτητη προυποθέση για να παίξετε σε μία σοβαρή online στοιχηματική εταιρία, καθώς όλες οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν την οδηγία για να μπορέσουν να πάρουν αδειοδότηση από τις αρχές.

Παρακάτω σας δίνουμε απαντήσεις σε μία λίστα από ερωτήματα που συγκεντρώσαμε, ώστε να σας βοηθήσουμε να την κατανοήσετε και να μπορείτε πιο εύκολα να την ολοκληρώσετε με επιτυχία:

 

bonus-icon

Για ποιό λόγο μία εταιρεία ζητάει έγγραφα ταυτοποίησης;

α) Γιατί η εταιρεία πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είστε ενήλικας ή έχετε συμπληρώσει τα 21 έτη, το απαιτούμενο δηλαδή όριο ηλικίας στην Ελλάδα, για συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια.

β) Για να διασφαλίσει πως ο χρήστης της κάρτας ή του ηλεκτρονικού πορτοφολιού είναι το ίδιο πρόσωπο που χρησιμοποιεί τον παικτικό λογαριασμό.

γ) Για να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, όπως π.χ το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

 

 

bonus-iconΠότε ζητάνε τη διαδικασία ταυτοποίησης;

Στην Ελλάδα οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες ζητάνε τη διαδικασία ταυτοποίησης πριν την πρώτη ανάληψη. Οι εταιρίες που είναι αδειοδοτημένες στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητάνε τη διαδικασία ταυτοποίησης έως και 48 ώρες μετά την εγγραφή.

 

 

bonus-iconΠότε να κάνω την διαδικασία ταυτοποίησης;

Καλό θα ήταν να την κάνετε αμέσως μετά την εγγραφή σας κι αν αυτό δεν είναι εφικτό οπωσδήποτε πριν την πρώτη σας κατάθεση, ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία σε περίπτωση που κερδίσετε ένα χ ποσό και αιτηθείτε να το αναλήψετε.

 

 

bonus-iconΜπορώ να την αποφύγω;

Βάσει του ΦΕΚ 3162 / 25-11-2014, δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Ειδικά εάν θέλετε να παίξετε με πραγματικά χρήματα. Είστε υποχρεωμένος να υπακούσετε τους κανόνες.

 

 

bonus-iconΓιατί οι εταιρίες δεν σας ζητούν τα έγγραφα εξ’αρχής;

Γιατί όταν ανοίγετε ένα λογαριασμό η στοιχηματική εταιρεία δεν σας παρέχει υπηρεσίες. Η «σχέση» σας με την στοιχηματική εταιρεία ξεκινά όταν υπάρξει οικονομική συναλλαγή.

 

 

bonus-iconΤι ζητάνε οι εταιρίες για την ταυτοποίηση στοιχείων;

Οι εταιρίες ζητάνε ένα επίσημο αποδεικτικό του ποιος είστε (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, δεν είναι αποδεκτά τα φοιτητικά πάσα ή κάρτες γυμναστηρίου, λεωφορείου κλπ) κι ένα επίσημο αποδεικτικό για την κατοικία σας (λογαριασμός ΔΕΗ στο όνομα σας, εκκαθαριστικό εφορίας, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από ΚΕΠ/Δήμο, τραπεζικό έγγραφο το οποίο αναφέρει τον τόπο κατοικίας σας κλπ). Αυτά αρκεί να τα στείλετε σε email σκαναρισμένα είτε από φωτογραφία κινητού τηλεφώνου (όπου φαίνονται διακριτά τα στοιχεία).

 

 

bonus-iconΠοιά έγγραφα γίνονται αποδεκτά;

Ως αποδεικτικό ηλικίας/ταυτότητας:
• Αστυνομική ταυτότητα
• Δίπλωμα οδήγησης
• Διαβατήριο
• Σε κάποιες εταιρείες γίνεται αποδεκτή και ή υπηρεσιακή ταυτότητα (πχ στρατιωτική ή οργάνων ασφαλείας) ή το πιστοποιητικό γέννησης.

Ως αποδεικτικό κατοικίας:
• Λογαριασμός ΔΕΚΟ (κοινής ωφέλειας) στο ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. πχ ρεύμα, τηλέφωνο, κινητό, ίντερνετ κλπ,
• Εκκαθαριστικό τελευταίου έτους
• Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ (εκδίδεται από ΔΟΥ ή ΚΕΠ)
• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από ΚΕΠ/Δήμο.
• Σε κάποιες εταιρείες γίνεται αποδεκτό και το ΑΜΚΑ
• Κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού (bank statement) ή επίσημου εγγράφου από τράπεζα που αποστέλλεται ταχυδρομικά στην κατοικία σας. Θα πρέπει να έχει εκδοθεί στο όνομα σας και η ημερομηνία έκδοσης να είναι εντός των τριών τελευταίων μηνών.

Ως αποδεικτικό μέσου πληρωμής:
• Kάρτα: Εμπρός και πίσω όψη της κάρτας (καλύψτε τον τριψήφιο κωδικό στο πίσω μέρος)
• Ηλεκτρονικό πορτοφόλι: Αντίγραφο λογαριασμού (screenshot) με τα προσωπικά σας στοιχεία
• Τραπεζικός Λογαριασμός: Kατάσταση τραπεζικού λογαριασμού (bank statement)

 

Συμβουλή

adeia-odigisis-• Η ελληνική ταυτότητα είναι η μοναδική στην ΕΕ που δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης. Αν η εταιρεία που στέλνετε τα έγγραφα σας δεν διαθέτει ελληνόφωνο τμήμα, είναι προτιμότερο να στείλετε το νέο δίπλωμα οδήγησης, στην πλαστική μορφή.

 

• Στις περισσότερες εταιρείες γίνεται αποδεκτή και η κατάσταση λογαριασμού, στην οποία θα πρέπει να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο σας, η διεύθυνση κατοικίας και η συναλλαγή με την εταιρεία.

 

 

bonus-iconΠοιά έγγραφα δεν γίνονται αποδεκτά;

• Φοιτητικό ή οποιοδήποτε είδους πάσο

• Οποιοδήποτε έγγραφο που η ημερομηνία λήξης του έχει παρέλθει.

• Τιμολόγια/αποδείξεις

• Αποδεικτικά σε τρίτο πρόσωπο (ακόμα και αν είναι μέλος της οικογένειάς σας) ή έγγραφο που εκδόθηκε μετά το πέρας των 3 μηνών.

 

 

bonus-iconΜε τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια δε ζητείται η διαδικασία ταυτοποίησης;

Tα ηλεκτρονικά πορτοφόλια επισπεύουν την ταχύτητα των αναλήψεων και καταθέσεων σας, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη διαδικασία ταυτοποίησης.

 

 

Συμβουλές για λόγους ασφαλείας

 

cvv• Tώρα πλέον που ξέρετε τα έγγραφα μόλις ανοίξετε ένα λογαριασμό σε μία εταιρεία στοιχήματος, στείλτε τα παραπάνω έγγραφα πριν καταθέσετε. Για παράδειγμα αν σκοπεύετε να καταθέσετε με κάρτα, στείλτε την ταυτότητα, ένα λογαριασμό εντός τριών μηνών στο όνομα σας και την εμπρός και πίσω όψη της κάρτας με καλυμμένο τον 3ψήφιο κωδικό στο πίσω μέρος για λόγους ασφαλείας. Εάν δεν τον καλύψετε, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κάρτες σας για συναλλαγές στο ίντερνετ.

• Μην αφήνετε χρήματα στην κάρτα σας τα οποία δεν χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε μία άλλη κάρτα για συναλλαγές στο ίντερνετ ή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα μισθοδοσίας σας πραγματοποιήστε τις συναλλαγές σας με ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

 

Κορυφαία Ελληνική Στοιχηματική!

stoiximan

Κορυφαίο Live Betting!
Cashout Live & Pre

Πλούσιο Live Stream
Αμέτρητα ειδικά!

Κορυφαίο Live bet!
StoiximanSummary
Review Date
Reviewed Item
Ταυτοποίηση στοιχηματικές
Author Rating
51star1star1star1star1star