Μήπως κάνεις ένα από αυτά τα λάθη στο στοίχημα;

Πως θα κερδίσω στο στοίχημα
Μάνος Οικονόμου

 

LathosBookΟι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινούν να ασχοληθούν με το στοίχημα, συνήθως χάνουν και αυτό γιατί ενδεχομένως να μην έχουν την απαραίτητη γνώση του αθλήματος στο οποίο ποντάρουν ή δεν έχουν μια σταθερή στρατηγική στο ποντάρισμα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί χάνοντας ένα στοίχημα, για να καλύψουν την απώλεια των χρημάτων τους, να ποντάρουν τα διπλάσια χρήματα. Κι αυτή είναι μία λανθασμένη στρατηγική.

 

Πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανάλυση θα θέλαμε να κάνουμε ένα πράγμα σαφές. Ακόμα και αν ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές που παρέχουμε στο άρθρο μας για το στοίχημα, δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγετε να κάνετε κάποιες άστοχες επιλογές.  

 

Αυτές οι επιλογές σχεδόν σίγουρα θα σας κοστίσουν κάποια χρήματα, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας πτοήσει. Από τα λάθη σας μαθαίνετε κι όσο μαθαίνετε από τα λάθη σας, κάτι θετικό θα προκύψει. Κάθε νέο λάθος που κάνετε είναι επίσης ένα σημάδι ότι κάνετε κάποια πρόοδο. Μην νομίζετε ότι τα λάθη θα σταματήσουν μόλις αποκτήσετε κάποια εμπειρία.

 

 Ακόμη και οι πιο πετυχημένοι παίκτες στον κόσμο εξακολουθούν να κάνουν λάθη. Κανείς δεν μπορεί να κάνει μόνο σωστές επιλογές.

 

Παρότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ή να απογοητεύεστε όταν κάνετε λανθασμένες επιλογές, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλετε να περιορίσετε στο ελάχιστο τον αριθμό των λαθών σας. Και προφανώς δεν θέλετε να χάσετε χρήματα. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο γράψαμε αυτό το άρθρο.

 

Παρακάτω θα εξηγήσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη των παικτών του στοιχήματος. Κατανοώντας τα, σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να τα κάνετε κι εσείς. Σας δίνουμε επίσης κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τους. Η πλειοψηφία αυτών των συμβουλών ισχύουν τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους έμπειρους παίκτες.

 

Δεν γίνεται σωστή διαχείριση των χρημάτων σας

 

Ξεκινάμε με αυτό το λάθος, διότι είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος των παικτών στοιχήματος. Και θεωρούμε πως είναι το λάθος που μπορεί να προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά σε σχέση με όλα τα άλλα λάθη που αναγράφονται σε αυτό το άρθρο μαζί. Ευτυχώς για εσάς, είναι επίσης ένα από τα ευκολότερα λάθη που μπορείτε να αποφύγετε.

 

✔ Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μάθετε για το bankroll management.

 

Όταν αναφερόμαστε στο bankroll management εννοούμε πάντοτε τα χρήματα που ένας παίκτης έχει διαθέσιμα αποκλειστικά και μόνο για το στοίχημα, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται τα έξοδα διαβίωσης ή χρήματα που προορίζονται για άλλη χρήση.

 

Οι περισσότεροι παίκτες που είναι επιτυχημένοι σε βάθος χρόνου εφαρμόζουν αυστηρό bankroll management ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα παίζουν το καλύτερό τους παιχνίδι κάθε φορά και ότι θα ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο της απώλειας που εμπεριέχει η συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα που απειλούν το bankroll τους και τη διάρκειά τους.

 

Η διαχείριση του bankroll είναι σχετικά απλή. Πρώτον, θα χρειαστεί να ορίσετε έναν προϋπολογισμό για το ποσό που είστε έτοιμοι να δαπανήσετε για τα στοιχήματα σας. Σε αυτό θα αφαιρέσετε τα έξοδα διαβίωσης ή χρήματα που προορίζονται για άλλη χρήση.

 

Μόλις έχετε ένα bankroll, το επόμενο βήμα είναι να ορίσετε ορισμένους κανόνες για το ποσό που θα στοιχηματίσετε σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοίχημα. Αυτοί οι κανόνες αποτελούν το σχέδιο πονταρίσματος, το οποίο πρέπει να ακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή. Αυτό απαιτεί κάποια πειθαρχία, οπότε είναι σημαντικό να ασκείται αυτοέλεγχος. Τα οφέλη από τη σωστή διαχείριση του bankroll management είναι ανεκτίμητα, αλλά μόνο αν ακολουθήσετε αυστηρά μια στρατηγική στο ποντάρισμα σας.

 

Το κύριο πλεονέκτημα της διαχείρισης του bankroll management είναι ότι θα σας αποτρέψει από το να ρεφάρετε τις απώλειες σας στοιχηματίζοντας εκ νέου και διπλασιάζοντας το ποσό στοιχηματισμού, κάτι που είναι μεγάλο λάθος από μόνο του ή από το να στοιχηματίζετε πάρα πολύ όταν βλέπετε ότι συνεχώς κερδίζετε. Μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά το στοιχηματισμό σας.

 

 

Βάζετε μη ρεαλιστικούς στόχους

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που στοιχηματίζουν χάνουν. Αυτό θα το επαναλαμβάνουμε αρκετά συχνά σε αυτό το άρθρο και είναι κάτι που είναι γνωστό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξεκινούν να ασχολούνται με το στοίχημα, έχοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Πιστεύουν ότι μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν να κερδίζουν χρήματα μόνο και μόνο επειδή ξέρουν λίγο για τα αθλήματα στα οποία στοιχηματίζουν.

 

✔ Μην πιστεύετε ποτέ ότι θα γίνετε πλούσιοι από το στοίχημα.

 

Θα σκεφτείτε: Οκ, οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν, ναι, αλλά υπάρχουν και μερικοί που κερδίζουν. Ισχύει. Ωστόσο, μην πιστεύετε ποτέ ότι το να κερδίζετε πάντα είναι εύκολο. Δεν είναι. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, και σίγουρα απαιτεί πολύ περισσότερα από κάποια γενική αθλητική γνώση. Στην πραγματικότητα, ακόμη και μια εκτεταμένη αθλητική γνώση δεν αρκεί για να είναι πραγματικά επιτυχής.

 

Δεν το λέμε αυτό για να σας αποθαρρύνουμε να προσπαθήσετε. Απλά θέλουμε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Αν νομίζετε ότι θα κερδίζετε πάντα και ότι θα είναι εύκολο, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε πολύ απογοητευμένοι. Σίγουρα, πολλοί αρχάριοι θα φανούν τυχεροί μερικές φορές, αλλά είναι η εξαίρεση παρά ο κανόνας.

 

 

Τοποθέτηση πάρα πολλών στοιχημάτων

 

Οι περισσότεροι παίκτες, κυρίως οι αρχάριοι, τοποθετούν πάρα πολλά στοιχήματα. Πολλοί άνθρωποι στοιχηματίζουν σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών αθλημάτων. Άλλοι εστιάζουν σε ένα μόνο άθλημα, αλλά στοιχηματίζουν σε σχεδόν κάθε γεγονός που σχετίζεται με αυτό το άθλημα. Καμία από αυτές τις προσεγγίσεις δεν είναι σωστή.

 

Μια πολύ καλύτερη προσέγγιση είναι να είναι επιλεκτική. Αντί να στοιχηματίζετε σε πολλά διαφορετικά αθλήματα, προσπαθήστε να εστιάσετε σε ένα ή δύο. Αντί να τοποθετείτε στοιχήματα σε κάθε παιχνίδι ή γεγονός, προσπαθήστε να αναζητήσετε ευκαιρίες όπου είναι δυνατό να κάνετε σωστές κρίσεις σχετικά με το τι είναι πιθανό να συμβεί.

 

✔ Θυμηθείτε ότι ο στόχος δεν είναι να τοποθετήσετε όσα στοιχήματα μπορείτε όσο μπορείτε, αλλά να τοποθετήσετε τα top στοιχήματα που μπορείτε.

 

Αυτή η συμβουλή ισχύει για όσους στοιχηματίζουν κυρίως για διασκέδαση παρά για αυτούς που στοιχηματίζουν κυρίως για κέρδη. Εάν πραγματικά σας αρέσει να επιλέγετε πολλά στοιχηματικά γεγονότα και στοιχηματίζετε υπεύθυνα, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα χάνετε πάντα. Από προσωπική μας εμπειρία δεν σας το προτείνουμε.

 

 

Στοίχημα για λάθος λόγους

 

Παρακολουθείτε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στην τηλεόραση και αποφασίζετε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα κυνηγώντας την έκπληξη. Ή έχετε τοποθετήσει ένα στοίχημα σε έναν παίκτη του τένις για να κερδίσει ένα τουρνουά επειδή είναι ο αγαπημένος σας; Ή επειδή υποστηρίζετε μια ομάδα ποδοσφαίρου θεωρείτε πως αυτή θα σηκώσει και το τρόπαιο στο Champions League;

 

Εάν απαντήσατε ναι σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, τότε το πιθανότερο είναι να κάνετε ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στοιχηματισμού. Υπάρχει μόνο ένας καλός λόγος για να τοποθετήσετε ένα στοίχημα αν σκοπεύετε να βγάλετε κέρδος μακροπρόθεσμα και αυτό είναι να έχετε εντοπίσει μια πραγματικά καλή ευκαιρία.

 

✔ Το στοίχημα χωρίς αιτία ή στοίχημα με βάση τα συναισθήματά σας δεν είναι επαρκείς λόγοι για να τοποθετήσετε ένα στοίχημα.

 

Εκτός αν στοιχηματίζετε απλά για διασκέδαση και κυνηγάτε τις εκπλήξεις. Απλά σιγουρευτείτε ότι στοιχηματίζετε ένα ποσό που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας.

 

 

Στοίχημα χωρίς στρατηγική

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που στοιχηματίζουν με σκοπό το κέρδος κατανοούν τη σημασία της εκμάθησης μιας στρατηγικής. Έτσι, συνήθως αφιερώνουν λίγο χρόνο στην εκμάθηση τουλάχιστον μερικών βασικών στρατηγικών για να τους βοηθήσουν να πάρουν καλύτερες αποφάσεις. Δυστυχώς, η πλειοψηφία όσων στοιχηματίζουν για διασκέδαση κάνουν το λάθος να αγνοήσουν εντελώς τη στρατηγική. 

 

✔ Η εκμάθηση βασικής στρατηγικής αθλητικών στοιχημάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε.

 

Έχουμε γράψει άρθρα (δείτε τα άρθρα για τις στρατηγικές εδώ) που περιγράφουν μερικές απλές στρατηγικές στοιχημάτων. Θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα αποτελέσματα των στοιχημάτων σας, χωρίς να απαιτείται υπερβολική προσπάθεια.

 

Μη σύγκριση των αποδόσεων

 

Είναι εύκολο να έχουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος για κάθε στοίχημα που επιλέγουμε να το τοποθετήσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκρίνουμε τις αποδόσεις σε διαφορετικούς bookmakers και να τοποθετήσουμε τα στοιχήματα μας όπου μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες προσφορές.

 

Κατά τη γνώμη μας, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσετε τη μέγιστη αξία από τα στοιχήματα μας. Δυστυχώς, είναι κάτι που πολλοί παίκτες δεν το κάνουν. Για κάτι που παίρνει τόσο λίγο χρόνο, ωστόσο, η διαφορά που κάνει είναι μεγάλη και αξίζει την προσπάθεια. Η σύγκριση των αποδόσεων δεν είναι τόσο χρονοβόρα, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην το κάνετε.

 

✔ Σας συνιστούμε να ανοίξετε λογαριασμούς σε περισσότερους από έναν bookmakers, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες για μεγαλύτερο κέρδος, στοιχηματίζοντας εκεί όπου προσφέρουν τη καλύτερη απόδοση.

 

Σε έναν στοιχηματικό γεγονός όπου σε ένα bookmaker βρίσκουμε την νίκη π.χ με απόδοση 1.83 και σε άλλον με απόδοση 1.70, στην πρώτη περίπτωση ποντάροντας 100€ θα μας αποφέρει κέρδος 83€ ενώ στην δεύτερη περίπτωση θα μας αποφέρει κέρδος 70€. Υπάρχει σχεδόν 20% διαφορά μεταξύ των δύο αυτών αριθμών, κάτι που είναι σημαντικό.

 

Οι διαφορές στις αποδόσεις δεν είναι πάντα τέτοιες για όλες τις αγορές στοιχημάτων. Είναι όμως λάθος να μην ξοδέψετε λίγο από το χρόνο σας συγκρίνοντας τις αποδόσεις πριν τοποθετήσετε τα στοιχήματα.

 

 

Λανθασμένη επιλογή Bookmaker

 

Χωρίς αμφιβολία, ο ευκολότερος τρόπος να τοποθετήσετε στοιχήματα αυτές τις μέρες είναι μέσω του διαδικτύου. Είναι βολικό και εύκολο και υπάρχουν και πολλά άλλα οφέλη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τους σωστούς bookmakers (δείτε εδώ τις 5 καλύτερες στοιχηματικές για το 2019). Δυστυχώς, πολλοί παίκτες κάνουν το λάθος να εγγραφούν μόνο σε αυτήν που βρίσκουν στη πρώτη θέση.

 

Οι περισσότεροι bookmakers είναι αρκετά ικανοποιητικοί και η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι ασφαλής στη χρήση. Έτσι, η εγγραφή σε κάποια από αυτές είναι απίθανο να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Υπάρχουν όμως και μερικές στις οποίες δεν πρέπει να εμπιστευτείτε τα χρήματά σας.

 

✔ Είναι επικίνδυνο να εγγραφείτε σε έναν άγνωστο bookmaker όταν δεν γνωρίζετε εάν είναι αξιόπιστος ή όχι.

 

Η γνώση αυτών των πληροφοριών πρέπει να είναι μια ελάχιστη απαίτηση. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε μόνο τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες.

 

 

Άλλα λάθη στοιχηματισμού

 

Παρακάτω σας δίδονται μερικά πρόσθετα λάθη που είναι κοινά μεταξύ των στοιχημάτων, που καλό είναι να αποφεύγονται.

 

  • Μερικές φορές θα χάσετε λόγω κακής τύχης. Πιο συχνά, θα χάσετε λόγω κακής κρίσης. Μη συγχέετε τα δύο. Αποδεχτείτε το λάθος και αναζητήστε τρόπους βελτίωσης.

 

  • Δεν στοιχηματίζουμε όταν είμαστε υπό την επήρεια αλκοόλ. Το αλκοόλ δρα ως κατασταλτικό στον εγκέφαλο και με θολή κρίση, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η απώλεια των σας χρημάτων κατά το ποντάρισμα.

 

  • Δεν πρέπει να εγκαταλείπετε αυτόματα ένα σύστημα ή μια στρατηγική που δεν παράγει άμεσα θετικά αποτελέσματα. Αλλά ούτε και πρέπει να κολλήσετε με αυτά που δεν κερδίζετε για πάρα πολύ καιρό.

 

  • Επιλέγοντας μόνο αγώνες με μεγάλες αποδόσεις, μπορεί να ακούγεται δελεαστικό, αλλά είναι λάθος να ασχολούμαστε μόνο με αυτούς. Μπορούμε να τους επιλέξουμε κάποιες φορές, όχι όμως συνεχόμενα.    

 

nomimes-stoiximatikes

Οι Tipsters προτείνουν για σήμερα...


Η Πρόταση της ημέρας | Όλα τα προγνωστικά για σήμερα | Bet365 vs Stoiximan


Live betting προγνωστικά καθημερινά!


red-line2καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες


Οι Καλύτερες Στοιχηματικές ποιες πραγματικά αξίζουν!


Μάθε που υπερέχει η κάθε στοιχηματική και tips που δεν γνωρίζατε...

"Για να μην παίζουν με τα χρήματα σου!"red-line2Στοιχηματικό βιβλίο με στρατηγικές κατέβασε το δωρεάν!