Γκανιότα: Τι είναι και τι πρέπει να προσέξετε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΑΝΙΟΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Μάνος Οικονόμου

 

 

Πόσοι είναι αυτοί που δε γνωρίζουνε τι εστί γκανιότα στο στοίχημα; Η γκανιότα με απλά λόγια είναι η προμήθεια που κρατάει ο book, ώστε να είναι κερδισμένος ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αυτή η προμήθεια που παίρνει ο bookmaker είναι που κάνει το στοίχημα ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, αφού δεν αρκεί μόνο να στοιχηματίσεις σωστά, αλλά και να στοιχηματίσεις εκεί που η επιστροφή σου θα είναι μεγαλύτερη από την γκανιότα του bookmaker.

Αν παίζαμε 4 στοιχήματα με απόδοση 2.00 και κερδίζαμε τα 2, τότε το κεφάλαιό μας θα παρέμενε ανέπαφο. Αν όμως παίζαμε τα ίδια στοιχήματα με απόδοση 1.90 και όχι 2.00 (όπου το 0.10 αντιστοιχεί στην προμήθεια του bookmaker) και πάλι κέρδιζαμε τα 2 στα 4, τότε θα έβλεπες μείωση της συνολικής επένδυσής σου κατά 5%.

 

 

Παράδειγμα

 

ganiote

Ας υποθέσουμε ότι τα ποσά που έχουν παιχτεί στο 1-Χ-2 αποδίδουν το ίδιο κέρδος στους παίκτες και για τα τρία σημεία. Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα.
Έστω ότι έχουμε έναν αγώνα με αποδόσεις 2.10-3.00-3.50. Ο τύπος που υπολογίζουμε την γκανιότα είναι ο εξής:

 

Γκανιότα = 1 – 1/ [(1/2.80) + (1/3.00) + (1/3.60)] = 2,44%

 

Παίχθηκαν 75€ στον άσσο (2.80×75=210€), 70€ στην ισοπαλία (3.00×70€=210€) και 60€ στο διπλό (3.50×60€=210€). Σε κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις ο book οφείλει στον παίκτη 210€. Στο σύνολο όμως έπαιξαν 205€, δηλαδή κέρδη για τον book περί τα 5€ (2,44% επί των παιχθέντων).

Άρα η γκανιότα σε αυτό το παιχνίδι με αυτές τις αποδόσεις σε αυτό τον bookmaker είναι 2.44%. Οι bookmakers του internet συνήθως παίζουνε από 5% εώς 11%, σε αντίθεση με τον εγχώριο bookmaker που παίζει με γκανιότα γύρω στο 15%.

 

 

Τρόποι για να κερδίσεις τον Bookmaker

 

bonus-iconΜονά παιχνίδια: O νο1 κανόνας για να μειώσετε το πλεονέκτημα της εταιρίας είναι να παίζετε λίγα παιχνίδια, όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Οι μπουκ δε συμπαθούν τους παίκτες που παίζουν μονά παιχνίδια.

bonus-iconΣύγκρινε Αποδόσεις: Οι αποδόσεις που προσφέρουν οι bookmakers για ένα αθλητικό γεγονός δεν είναι πάντα οι ίδιες, ενώ πολλές φορές οι αποκλίσεις είναι αξιοσημείωτα μεγάλες. Προτού τοποθετήσετε ένα στοίχημα, δείτε τις αποδόσεις που δίνουν οι bookmakers και διάλεξτε αυτή που σας δίνει μεγαλύτερο κέρδος.

bonus-iconValue Bets: Μάθε να αναγνωρίζεις πότε ένα στοίχημα είναι value bet και πόνταρε στα σημεία που έχουν αξία. Η βασική αρχή του value betting είναι απλή: Αν εκτιμάς το ενδεχόμενο να συμβεί ένα αποτέλεσμα ως πιο πιθανό από την πιθανότητα που υποδηλώνει η απόδοση του bookmaker, μόλις έχεις βρει ένα value bet.

bonus-iconΕπιλογή αγώνων με 0% Γκανιότα: Ο ανταγωνισμός μεταξύ των bookmakers λειτουργεί υπέρ των παικτών, αφού εκτός από τα bonus και τα free bets που προσφέρουν, αρκετές φορές δίνουν και αγώνες με γκανιότα 0%. Δεν έχεις παρά να περιμένεις την ευκαιρία.

 

 

Τι πρέπει να προσέχουμε

 

bonus-iconΧαμηλή απόδοση σε ένα σημείο δε σημαίνει αυτόματα και μεγάλη γκανιότα. Αρκετές εταιρείες προτιμούν να προσφέρουν χαμηλή αποδόση στα φαβορί και γενικά στα δημοφιλή σημεία σε σχέση με την αγορά και να ανεβάζουν την απόδοση στα άλλα δύο πιθανά αποτελέσματα.

bonus-iconΚαλό είναι να προσέχετε την γκανιότα και να αποφεύγετε τον στοιχηματισμό σε αγώνες με μεγάλες “προμήθειες”. Γι’αυτό θα ήτανε καλό να μειώνετε την γκανιότα αποφεύγοντας τον στοιχηματισμό σε πολλούς αγώνες μαζί (παρολί), προτιμώντας λίγους αγώνες και έχοντας δυνατότητα να παίζετε σε διαφορετικές εταιρίες.

 

bonus-iconΣτοιχηματικές εταιρίες που προσφέρουν 0% Γκανιότα ?

Ο Stoiximan προσφέρει καθημερινά αγώνες με μηδενική γκανιότα!
Εκμεταλλευτείτε το και κερδίστε υψηλότερες αποδόσεις!

 

 

nomimes-stoiximatikes

Οι Tipsters προτείνουν για σήμερα...


Η Πρόταση της ημέρας | Όλα τα προγνωστικά για σήμερα | Bet365 vs Stoiximan


Live betting προγνωστικά καθημερινά!


red-line2καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες


Οι Καλύτερες Στοιχηματικές ποιες πραγματικά αξίζουν!


Μάθε που υπερέχει η κάθε στοιχηματική και tips που δεν γνωρίζατε...

"Για να μην παίζουν με τα χρήματα σου!"red-line2Στοιχηματικό βιβλίο με στρατηγικές κατέβασε το δωρεάν!