Ταυτοποίηση στις στοιχηματικές εταιρίες , τι να προσέξετε

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Κώστας Αντωνίου

Η ταυτοποίηση στοιχείων ή αλλιώς “γνωρίστε τον πελάτη σας” (KYC: Know Your Customer) , είναι μία αποτρεπτική διαδικασία για πολλούς παίκτες, απαραίτητη όμως για όσους αποφασίσουν να κάνουν συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο. Μέσω αυτής της διαδικασίας το κράτος υποχρεώνει τις εταιρίες να κάνουν ελέγχους για την ποιότητα και ακεραιότητα των πελατών. Σήμερα η ταυτοποίηση στοιχείων έχει αρχίσει κι εφαρμόζεται από όλο και περισσότερες εταιρίες σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να συνδιαλλαγείτε μαζί τους και φυσικά είναι απαραίτητη προυποθέση για να παίξετε σε μία σοβαρή online στοιχηματική εταιρία, καθώς όλες οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν την οδηγία για να μπορέσουν να πάρουν αδειοδότηση από τις αρχές.

Παρακάτω σας δίνουμε απαντήσεις σε μία λίστα από ερωτήματα που συγκεντρώσαμε, ώστε να σας βοηθήσουμε να την κατανοήσετε και να μπορείτε πιο εύκολα να την ολοκληρώσετε με επιτυχία:

 

bonus-icon

Για ποιό λόγο μία εταιρεία ζητάει έγγραφα ταυτοποίησης;

α) Γιατί η εταιρεία πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είστε ενήλικας ή έχετε συμπληρώσει τα 21 έτη, το απαιτούμενο δηλαδή όριο ηλικίας στην Ελλάδα, για συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια.

β) Για να διασφαλίσει πως ο χρήστης της κάρτας ή του ηλεκτρονικού πορτοφολιού είναι το ίδιο πρόσωπο που χρησιμοποιεί τον παικτικό λογαριασμό.

γ) Για να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, όπως π.χ το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

 

 

bonus-iconΠότε ζητάνε τη διαδικασία ταυτοποίησης;

Στην Ελλάδα οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες ζητάνε τη διαδικασία ταυτοποίησης πριν την πρώτη ανάληψη. Οι εταιρίες που είναι αδειοδοτημένες στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητάνε τη διαδικασία ταυτοποίησης έως και 48 ώρες μετά την εγγραφή.

 

 

bonus-iconΠότε να κάνω την διαδικασία ταυτοποίησης;

Καλό θα ήταν να την κάνετε αμέσως μετά την εγγραφή σας κι αν αυτό δεν είναι εφικτό οπωσδήποτε πριν την πρώτη σας κατάθεση, ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία σε περίπτωση που κερδίσετε ένα χ ποσό και αιτηθείτε να το αναλήψετε.

 

 

bonus-iconΜπορώ να την αποφύγω;

Βάσει του ΦΕΚ 3162 / 25-11-2014, δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Ειδικά εάν θέλετε να παίξετε με πραγματικά χρήματα. Είστε υποχρεωμένος να υπακούσετε τους κανόνες.

 

 

bonus-iconΓιατί οι εταιρίες δεν σας ζητούν τα έγγραφα εξ’αρχής;

Γιατί όταν ανοίγετε ένα λογαριασμό η στοιχηματική εταιρεία δεν σας παρέχει υπηρεσίες. Η «σχέση» σας με την στοιχηματική εταιρεία ξεκινά όταν υπάρξει οικονομική συναλλαγή.

 

 

bonus-iconΤι ζητάνε οι εταιρίες για την ταυτοποίηση στοιχείων;

Οι εταιρίες ζητάνε ένα επίσημο αποδεικτικό του ποιος είστε (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, δεν είναι αποδεκτά τα φοιτητικά πάσα ή κάρτες γυμναστηρίου, λεωφορείου κλπ) κι ένα επίσημο αποδεικτικό για την κατοικία σας (λογαριασμός ΔΕΗ στο όνομα σας, εκκαθαριστικό εφορίας, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από ΚΕΠ/Δήμο, τραπεζικό έγγραφο το οποίο αναφέρει τον τόπο κατοικίας σας κλπ). Αυτά αρκεί να τα στείλετε σε email σκαναρισμένα είτε από φωτογραφία κινητού τηλεφώνου (όπου φαίνονται διακριτά τα στοιχεία).

 

 

bonus-iconΠοιά έγγραφα γίνονται αποδεκτά;

Ως αποδεικτικό ηλικίας/ταυτότητας:
• Αστυνομική ταυτότητα
• Δίπλωμα οδήγησης
• Διαβατήριο
• Σε κάποιες εταιρείες γίνεται αποδεκτή και ή υπηρεσιακή ταυτότητα (πχ στρατιωτική ή οργάνων ασφαλείας) ή το πιστοποιητικό γέννησης.

Ως αποδεικτικό κατοικίας:
• Λογαριασμός ΔΕΚΟ (κοινής ωφέλειας) στο ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. πχ ρεύμα, τηλέφωνο, κινητό, ίντερνετ κλπ,
• Εκκαθαριστικό τελευταίου έτους
• Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ (εκδίδεται από ΔΟΥ ή ΚΕΠ)
• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από ΚΕΠ/Δήμο.
• Σε κάποιες εταιρείες γίνεται αποδεκτό και το ΑΜΚΑ
• Κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού (bank statement) ή επίσημου εγγράφου από τράπεζα που αποστέλλεται ταχυδρομικά στην κατοικία σας. Θα πρέπει να έχει εκδοθεί στο όνομα σας και η ημερομηνία έκδοσης να είναι εντός των τριών τελευταίων μηνών.

Ως αποδεικτικό μέσου πληρωμής:
• Kάρτα: Εμπρός και πίσω όψη της κάρτας (καλύψτε τον τριψήφιο κωδικό στο πίσω μέρος)
• Ηλεκτρονικό πορτοφόλι: Αντίγραφο λογαριασμού (screenshot) με τα προσωπικά σας στοιχεία
• Τραπεζικός Λογαριασμός: Kατάσταση τραπεζικού λογαριασμού (bank statement)

 

Συμβουλή

adeia-odigisis-• Η ελληνική ταυτότητα είναι η μοναδική στην ΕΕ που δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης. Αν η εταιρεία που στέλνετε τα έγγραφα σας δεν διαθέτει ελληνόφωνο τμήμα, είναι προτιμότερο να στείλετε το νέο δίπλωμα οδήγησης, στην πλαστική μορφή.

 

• Στις περισσότερες εταιρείες γίνεται αποδεκτή και η κατάσταση λογαριασμού, στην οποία θα πρέπει να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο σας, η διεύθυνση κατοικίας και η συναλλαγή με την εταιρεία.

 

 

bonus-iconΠοιά έγγραφα δεν γίνονται αποδεκτά;

• Φοιτητικό ή οποιοδήποτε είδους πάσο

• Οποιοδήποτε έγγραφο που η ημερομηνία λήξης του έχει παρέλθει.

• Τιμολόγια/αποδείξεις

• Αποδεικτικά σε τρίτο πρόσωπο (ακόμα και αν είναι μέλος της οικογένειάς σας) ή έγγραφο που εκδόθηκε μετά το πέρας των 3 μηνών.

 

 

bonus-iconΜε τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια δε ζητείται η διαδικασία ταυτοποίησης;

Tα ηλεκτρονικά πορτοφόλια επισπεύουν την ταχύτητα των αναλήψεων και καταθέσεων σας, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη διαδικασία ταυτοποίησης.

 

 

Συμβουλές για λόγους ασφαλείας

 

cvv• Tώρα πλέον που ξέρετε τα έγγραφα μόλις ανοίξετε ένα λογαριασμό σε μία εταιρεία στοιχήματος, στείλτε τα παραπάνω έγγραφα πριν καταθέσετε. Για παράδειγμα αν σκοπεύετε να καταθέσετε με κάρτα, στείλτε την ταυτότητα, ένα λογαριασμό εντός τριών μηνών στο όνομα σας και την εμπρός και πίσω όψη της κάρτας με καλυμμένο τον 3ψήφιο κωδικό στο πίσω μέρος για λόγους ασφαλείας. Εάν δεν τον καλύψετε, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κάρτες σας για συναλλαγές στο ίντερνετ.

• Μην αφήνετε χρήματα στην κάρτα σας τα οποία δεν χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε μία άλλη κάρτα για συναλλαγές στο ίντερνετ ή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα μισθοδοσίας σας πραγματοποιήστε τις συναλλαγές σας με ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

 

 

 

Στοιχηματικές ταυτοποιηση στοιχέιων

Πως κάνω ταυτοποίηση / έγγραφα

 

 

bonus-iconBetshop

Τα νέα μέλη πρέπει εντός ενός μήνα από την εγγραφή τους να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους στη Betshop, ώστε να έχουν και δικαίωμα ανάληψης από το λογαριασμό τους. Τα έγγραφα που απαιτούνται για την ταυτοποίηση είναι:

Αντίγραφο των δύο όψεων ταυτότητας ή διαβατηρίου
Αντίγραφο πρόσφατου (εντός τριών μηνών) επίσημου εγγράφου που να αναγράφονται ονοματεπώνυμο και διεύθυνση (λογαριασμός ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κινητού ή μηνιαίος λογαριασμός τράπεζας). Αν δεν έχετε λογαριασμό στο όνομά σας, μπορείτε να αποστείλετε σκαναρισμένη Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 (πρώην Ν.105) επικυρωμένη από ΚΕΠ.

Τα έγγραφα αυτά τα «ανεβάζετε» μέσα από το λογαριασμό σας στη Betshop ή τα στέλνετε με email στο verify@betshop.gr

Παίξε νόμιμα στην Betshop

______________________________

 

 

bonus-iconNovibet

Η πιστοποίηση των στοιχείων σας είναι απαραίτητη διαδικασία για να μπορέσετε να αιτηθείτε ανάληψη και πρέπει να γίνει σε διάστημα 30 ημερών από την εγγραφή σας. Για τη Novibet ταυτοποίηση χρειάζονται:

Ένα έγχρωμο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
Ένα έγχρωμο φωτοαντίγραφο επαλήθευσης της διεύθυνσής σας (λογαριασμός εντός τελευταίου τριμήνου από ΔΕΚΟ, π.χ. ύδρευσης, ρεύματος, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, ή μηνιαίο εκκαθαριστικό τραπέζης)

Τα παραπάνω έγγραφα τα επισυνάπτετε με email στο documents@novibet.com ή τα στέλνετε με FAX

Παίξε νόμιμα στην Novibet

______________________________

 

 

bonus-iconStoiximan

Η ταυτοποίηση στον Stoiximan γίνεται μέσα από απλά βήματα και είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία εγγραφής ή και νωρίτερα, αν ζητήσετε ανάληψη. Για να πραγματοποιηθεί η επιβεβαίωση στοιχείων στον Stoiximan, απαιτούνται:

Έγχρωμο φωτοαντίγραφο δύο όψεων ταυτότητας ή διαβατηρίου
Έγχρωμο φωτοαντίγραφο πρόσφατου (εντός τελευταίου τριμήνου) λογαριασμού ΔΕΚΟ (π.χ. ύδρευσης, ρεύματος, σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας) ή μηνιαίου λογαριασμού τραπέζης. Δεκτή γίνεται και η Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 (πρώην Ν. 105), επικυρωμένη στα ΚΕΠ.

Τα έγγραφα σας μπορείτε να τα αποστείλετε μέσω e-mail στο eggrafa@stoiximan.gr ή να τα ανεβάσετε μέσα από τον λογαριασμό σας.

Παίξε νόμιμα στην Stoiximan

______________________________

 

 

bonus-iconSportingbet

Η ταυτοποίηση λογαριασμού στη Sportingbet είναι απαραίτητη σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π. (ΦΕΚ 3162/25.11.2014) και ολοκληρώνεται εύκολα γρήγορα. Τα έγγραφα που χρειάζονται είναι τα εξής:

Έγχρωμο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Έγχρωμο φωτοαντίγραφο επίσημου εγγράφου που να επαληθεύει τη διεύθυνση κατοικίας σας (λογαριασμού ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας εντός τριών μηνών, ή και πρόσφατου εκκαθαριστικού τραπέζης ή κάρτας).

Τα παραπάνω αρχεία μαζί με το user id σας πρέπει να τα αποστείλετε σε e-mail προς το eggrafa@sportingbet.gr μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία εγγραφής σας.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet

______________________________

 

 

bonus-iconVistabet

Η διαδικασία για την ταυτοποίηση στοιχείων στη Vistabet είναι απλή και γρήγορη και πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα μήνα από την εγγραφή σας ή και νωρίτερα αν πραγματοποιήσετε ανάληψη. Τα απαραίτητα έγγραφα για την πιστοποίηση των στοιχείων σας είναι:

Έγχρωμο αντίγραφο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Έγχρωμο αντίγραφο επίσημου εγγράφου που να επαληθεύει τη διεύθυνσή σας (πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας ή, και πρόσφατου εκκαθαριστικού τραπέζης ή κάρτας).

Τα παραπάνω αρχεία μαζί με το user id σας τα επισυνάπτετε σε e-mail προς το eggrafa@vistabet.gr και σε λίγες ώρες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τη Vistabet.

Παίξε νόμιμα στην Vistabet

______________________________

 

 

bonus-iconWinmasters

Η ταυτοποίηση στην Winmasters είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη διαδικασία. Είναι απαραίτητο βάσει νόμου (ΦΕΚ 3162 / 25.11.2014) να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημέρα εγγραφής ή και νωρίτερα αν προβείτε σε καταθέσεις 800€ συνολικά ή αν ζητήσετε ανάληψη. Τα ζητούμενα «Έγγραφα Ταυτοποίησης» είναι:

Έγχρωμο φωτοαντίγραφο δύο όψεων ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης
Λογαριασμός (εντός τελευταίου τριμήνου) από ΔΕΚΟ (π.χ. ύδρευσης, ρεύματος, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας) ή μηνιαίος λογαριασμός τραπέζης. Εναλλακτικά, δεκτή γίνεται επίσης η Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 (πρώην Ν. 105), συμπληρωμένη και επικυρωμένη από ΚΕΠ.

Τα έγγραφα τα κάνετε upload μέσα από τη σελίδα «Ταυτοποίηση Λογαριασμού» και εντός μίας ημέρας ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Παίξε νόμιμα στην Winmasters

______________________________

 

 

bonus-iconBet365

Η ταυτοποίηση στην Bet365 γίνεται μέσα από απλά βήματα και είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία εγγραφής ή και νωρίτερα, αν ζητήσετε ανάληψη. Για να πραγματοποιηθεί η επιβεβαίωση στοιχείων στην Bet365, απαιτούνται:

Έγχρωμο φωτοαντίγραφο δύο όψεων ταυτότητας ή διαβατηρίου
Έγχρωμο φωτοαντίγραφο πρόσφατου (εντός τελευταίου τριμήνου) λογαριασμού ΔΕΚΟ (π.χ. ύδρευσης, ρεύματος, σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας) ή μηνιαίου λογαριασμού τραπέζης, που να επιβεβαιώνει την διεύθυνση διαμονής σας.

Από τη στιγμή που θα στείλετε τα απαραίτητα έγγραφα, η διαδικασία ταυτοποίησης στην Βet365 ολοκληρώνεται συνήθως εντός 48 ωρών.

Παίξε νόμιμα στην Bet365

______________________________

 

 

bonus-iconInterwetten

Η ταυτοποίηση στην Interwetten είναι απλή διαδικασία και πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός από την ημερομηνία εγγραφής ή και νωρίτερα αν καταθέσετε συνολικά 800€ ή αν αιτηθείτε ανάληψη. Τα απαιτούμενα «Έγγραφα Ταυτοποίησης» είναι:

Έγχρωμο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
Λογαριασμός (εντός τελευταίου τριμήνου) από ΔΕΚΟ (π.χ. ύδρευσης, ρεύματος, σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας) ή μηνιαίος λογαριασμός τραπέζης.

Τα έγγραφα τα αποστέλλετε μέσω e-mail στο service.gr@interwetten.gr ή τα κάνετε upload μέσα από τη σελίδα «Πληρωμή». Εντός μίας ημέρας, γίνεται ο έλεγχος και θα ενημερωθείτε με μήνυμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

Παίξε νόμιμα στην Interwetten

 

nomimes-stoiximatikes

Οι Tipsters προτείνουν για σήμερα...


Η Πρόταση της ημέρας | Όλα τα προγνωστικά για σήμερα | Bet365 vs Stoiximan


Live betting προγνωστικά καθημερινά!


red-line2καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες


Οι Καλύτερες Στοιχηματικές ποιες πραγματικά αξίζουν!


Μάθε που υπερέχει η κάθε στοιχηματική και tips που δεν γνωρίζατε...

"Για να μην παίζουν με τα χρήματα σου!"red-line2Στοιχηματικό βιβλίο με στρατηγικές κατέβασε το δωρεάν!