Υπέρ – Κατά: Οnline στοίχημα ή ΟΠΑΠ ;

Υπέρ - Κατά: Οnline στοίχημα ή ΟΠΑΠ ;
Μάνος Οικονόμου

Υπάρχει  μια πρώην δημόσια επιχείρηση που το κράτος ακόμα ασκεί μεγάλο έλεγχο που είναι η πιο κερδοφόρος εισηγμένη επιχείρηση και αυτή δεν είναι άλλη από την πολύ γνωστή σε όλους μας επιχείρηση που είναι ο ΟΠΑΠ,ο μόνος οργανισμός στην Ελλάδα,εκτός των καζίνο,που επιτρέπεται να διεξάγει τυχερά παιχνίδια.Οι λόγοι που είναι τόσο επιτυχημένη ως επιχείρηση  είναι α) Μονοπώλιο : Είναι γνωστό πως μία επιχείρηση που λειτουργεί χωρίς να φοβάται τον ανταγωνισμό μπορεί να πετύχει καλύτερες αποδόσεις στις επενδύσεις της. β) Χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο : Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ έχουμε ένα προϊόν που δεν είναι αναγκαίο στους καταναλωτές με αποτέλεσμα το ρυθμιστικό πλαίσιο να είναι χαλαρό και ο ΟΠΑΠ να μπορεί να χρεώνει σχεδόν ότι θέλει.

Στο online στοίχημα, που δεν υπάρχει μονοπώλιο, εκατοντάδες εταιρίες προσπαθούν να προσελκύσουν τους νέους παίκτες και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.Υπάρχουν πολλές εταιρίες στοιχήματος στο internet , όπου προσφέρουν πολύ καλές αποδόσεις σε διάφορα αθλητικά γεγονότα , καθώς και bonus εγγραφής , όπου αξίζει να ασχοληθείς και να εγγραφείς σε κάποια από αυτές . Παρόλ’ αυτά αρκετός κόσμος διστάζει να ασχοληθεί με το διαδικτυακό  στοίχημα και ορισμένοι λόγοι από αυτούς είναι η μη  εξοικείωση του με το internet καθώς και κάποιοι φόβοι που έχει ως προς την ασφάλεια των συναλλαγών του.

Στοίχημα λοιπόν στο Internet ή στον ΟΠΑΠ ; Και οι δύο επιλογές έχουν τα θετικά τους, αλλά και τα αρνητικά τους.Παρακάτω αναφέρουμε κάποια από τα θετικά και αρνητικά και των δύο αυτών περιπτώσεων,αφήνοντάς σε εσάς την επιλογή για το που συμφέρει να στοιχηματίσετε τα χρήματα σας.

 OPAP1

ΘΕΤΙΚΑ

1) Στον τρόπο πληρωμής θεωρείται πιο αξιόπιστος  σε σχέση με τον online bookmaker , αυτό όμως είναι σχετικό διότι υπάρχουν πολλοί αξιόπιστοι bookmakers.

2) Άμεση καταβολή των κερδών του παίκτη που στοιχηματίζει.

3) Τώρα πια προσφέρονται και άλλα αθλήματα για στοιχηματισμό εκτός από το ποδόσφαιρο, όπως μπάσκετ και φόρμουλα.

4) Τώρα πια  προσφέρονται και ειδικά στοιχήματα όπως η πρόβλεψη του πρωταθλητή στα μεγάλα πρωταθλήματα ή η πρόβλεψη του νικητή κάποιου ομίλου των μεγάλων διοργανώσεων.

5) Ο ΟΠΑΠ είναι πολύ πιο «δυσκίνητος» σε ενημέρωση αποδόσεων, γεγονός που ευνοεί τον «ψαγμένο» παίκτη.

6) Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις (και ειδικότερα υπολογιστή) για να ποντάρεις στα αθλητικά γεγονότα που θέλεις να στοιχηματίσεις.

7) Στα πρακτορεία συναναστρέφεσαι και με άλλο κόσμο που στοιχηματίζει και ανταλλάσσεις απόψεις.

8) Αν γνωρίζεις τον πράκτορα υπάρχει η δυνατότητα  πίστωσης, που ναι μεν θεωρητικά απαγορεύεται αλλά ακόμη στηρίζει κατά μεγάλο ποσοστό τα έσοδα της ΟΠΑΠ.

9) Μέρος των εσόδων του ΟΠΑΠ χρησιμοποιούνται σε ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων κοινωφελών πράξεων,που αφορούν τον αθλητισμό.

0

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

1) Ως επί το πλείστον έχεις της δυνατότητα να στοιχηματίζεις μόνο σε παρολί 2-3 αγώνων και όχι σε μονά αποδεκτά,παρά κάποιων εξαιρέσεων.Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε αντιεμπορικές μέρες με ελάχιστα ματς.

2) Λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων που συνήθως έχει,ώθησε αρκετό κόσμο με μικρομεσαία πονταρίσματα,προς τις εταιρίες στοιχημάτων του Internet.

3) Φορολογία 10% επί των κερδών για ποσά πάνω από 100€ έως 1000€ και 15% για κέρδη από 1000€ και άνω.

4) Δεν έχει ποικιλία περισσότερων ειδικών στοιχημάτων,όπως π.χ το Asian handicap κ.α.

5) Δεν προσφέρονται περισσότερα αθλητικά γεγονότα για στοιχηματισμό εκτός από ποδόσφαιρο, μπάσκετ και φόρμουλα,όπως τένις,στίβος κ.α .

6) Η γκανιότα (το κέρδος του από ένα γεγονός)  του 120+,θεωρείται από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

7) Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και αυτές ελάχιστες, κάνει κάποιες προσφορές στους παίκτες.

8) Ο ΟΠΑΠ σε αρκετές περιπτώσεις,αντί να ρίξει την απόδοση στα λεγόμενα «πονηρά» παιχνίδια,προτιμά την λύση της φραγής αυτών των γεγονότων,ή να μην τα συμπεριλάβει καθόλου στο κουπόνι του.

0

 

bookmakers2

ΘΕΤΙΚΑ

1) Καλύτερες αποδόσεις σε στοιχηματικά γεγονότα.

2) Σχεδόν όλοι οι Bookmakers προσφέρουν bonus εγγραφής στα νέα μέλη.

3) Δυνατότητα να στοιχηματίζεις σε μονά αποδεκτά στοιχηματικά γεγονότα.

4) Δυνατότητα να παρακολουθείς ζωντανά (live streaming) τα γεγονότα που σε ενδιαφέρουν και ταυτόχρονα να στοιχηματίζεις (live betting) σε αυτά.

5) Δίδονται έκτακτα bonus σε παίκτες που κάνουν τζίρο, ή που έχουν τα γενέθλια τους.

6) Υπάρχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα,προσφορές ή διαγωνισμοί που δίνουν πλούσια δώρα

7) Προσφέρονται και άλλα αθλήματα για στοιχηματισμό εκτός από το ποδόσφαιρο, όπως μπάσκετ, τένις, στίβος και φόρμουλα.

8) Μπορεί κανείς να βρει πληθώρα στοιχηματικών επιλογών. Γκολ, χάντικαπ και ασιατικά, σκόρερς, ημίχρονα και πληθώρα ειδικών στοιχημάτων προσφέρονται από την συντριπτική πλειοψηφία των μπουκ του διαδικτύου δίνοντας ευκαιρίες στους παίκτες για κέρδη.Προσφέρονται και ειδικά στοιχήματα όπως η πρόβλεψη του πρωταθλητή στα μεγάλα πρωταθλήματα ή η πρόβλεψη του νικητή κάποιου ομίλου των μεγάλων διοργανώσεων. Επίσης προσφέρονται και άλλα είδη, όπως η πρόβλεψη του νικητή της Eurovision ή των βραβείων Oscar.

9) Όσοι παίζουν στοίχημα στο Internet γνωρίζουν ότι είναι κανόνας να έχουν λογαριασμούς σε πολλούς διαφορετικούς bookmakers καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν να επιλέγουν την καλύτερη απόδοση για να τοποθετήσουν τα στοιχήματα τους και να εκμεταλλευτούν και άλλες τεχνικές στοιχηματισμού που αποφέρουν σίγουρα κέρδη.

10) Όλες οι σοβαρές εταιρίες διαθέτουν πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer). Τo SSL έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επιπλέον ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο.

0

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

1) Στο Internet αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες bookmakers οι οποίοι όπως είναι προφανές, δεν είναι αξιόπιστοι στο σύνολό τους.

2) Η πληρωμή των κερδών γίνεται μετά από 1-2 μέρες , εκτός και εάν έχετε Moneybookers που πληρώνεστε σε 1 – 2 ώρες.

3) Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάποιο απρόοπτο τεχνικό πρόβλημα στον υπολογιστή σας ή στη σύνδεση σας στο internet την ώρα που πας να διορθώσεις μία στοιχηματική σου επιλογή,κάνοντας το λεγόμενο trading.

 

 

nomimes-stoiximatikes

Οι Tipsters προτείνουν για σήμερα...


Η Πρόταση της ημέρας | Όλα τα προγνωστικά για σήμερα | Bet365 vs Stoiximan


Live betting προγνωστικά καθημερινά!


red-line2



καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες


Οι Καλύτερες Στοιχηματικές ποιες πραγματικά αξίζουν!


Μάθε που υπερέχει η κάθε στοιχηματική και tips που δεν γνωρίζατε...

"Για να μην παίζουν με τα χρήματα σου!"



red-line2



Στοιχηματικό βιβλίο με στρατηγικές κατέβασε το δωρεάν!


Σχολιάστε